Easiest Way to Make Yummy Poulet Yassa 🇸🇳
Poulet Yassa 🇸🇳. Super simple, du poulet, des oignons et surtout beaucoup de CITRONS !! miiaamm !! On commence par faire mariner le poulet pendant toute une nuit, puis on le cuit, tout ça en vidéos ! Anna shares a family recipe for Poulet Yassa - a Senegalese favorite!
Poulet yassa is a famous Senegalese dish that has become popular throughout Western Africa. Giving the chicken a long marinade in the lemon juice Poulet Yassa Variations. Le poulet Yassa est un plat traditionnel de la cuisine sénégalaise. You can cook Poulet Yassa 🇸🇳 using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Poulet Yassa 🇸🇳
- It's 1 of cuisse de poulet.
- Prepare 1 of filet de poulet.
- It's 1 of citron jaune.
- Prepare 1 of citron vert.
- It's 2 of petits oignons.
- You need 1 gousse of d'ail.
- You need 1 of cac de moutarde.
- Prepare 2 of petits piments.
- Prepare 5 of cas d'huile d'olive.
- You need 1 of feuille de laurier.
Alors pour voyager un peu, laissez-vous embarquer dans ce mélange de saveurs et d'épices typique de la. - Chicken yassa is a popular Senegalese dish made from caramelized onions, dijon mustard, lemon juice and chicken cooked in a creamy and oh-so-yummy sauce. Wash and dry chicken, and cut into pieces. This Poulet Yassa also called Chicken Yassa is chicken cooked in caramelized onions - one of West Africa's favorite dishes! Poulet Yassa is a traditional meal of the Casamance people of Senegal.
Poulet Yassa 🇸🇳 instructions
- Préparer la marinade : jus de citron (les 2), gousse d'ail écrasée, un oignon émincé et 3 cas d'huile d'olive. Ajouter votre poulet. Laissez mariner au moins 6 heures au frais..
- Sortez votre poulet. Faites revenir sans graisse votre poulet dans votre poêle ou votre marmite. Les faire griller des 2 côtés (5min de chaque côté)..
- Faites revenir avec de l'huile votre 2eme oignon. Ajouter le reste de marinade..
- Ajouter la feuille de laurier, le piment coupé en morceaux et la moutarde. Bien mélanger puis ajouter le poulet..
- Laissez cuire à feu doux 1 heure. Vous pouvez servir en accompagnement du riz ou de la semoule..
The chicken is marinated in a bunch of ingredients and spices then allowed to marinate for hours or. For best results let the chicken marinate overnight; in Africa, this is essential to tenderize the sometimes tougher African fowl. It is also very good when made with fish. For the simplest yassa, make the marinade from just oil, lemon juice, onions, and a little mustard. When I first heard about this chicken yassa recipe, I was really skeptical about the amount of onion called for in the marinade and sauce.
0 Response to "Easiest Way to Make Yummy Poulet Yassa 🇸🇳"
Post a Comment