How to Prepare Appetizing Pâte à choux
Pâte à choux. Transfer to the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment. This classic recipe for choux pastry bakes up into airy, tender puffs, and can be used for anything from sweet cream puffs to cheesy gougères. Boil water, butter, and salt or sugar.
Découvrez la recette de Pâte à choux, une recette facile et rapide à réaliser pour que vous puissiez faire des choux à la crème, des éclairs au chocolat et autres Paris-Brest comme un vrai pâtissier. Place water, butter, sugar and salt in heavy saucepan and bring to boil. Add flour all at once and stir until mixture comes away from sides and forms a ball. You can cook Pâte à choux using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Pâte à choux
- You need 50 g of lait entier.
- Prepare 7 g of d’eau.
- It's 2 g of sel.
- It's 2 of œufs.
- You need 5 g of sucre.
- You need 75 g of farine.
- It's 45 g of beurre.
Pâte à choux, or choux paste, is a paste made of flour, water, butter, and eggs — it's slightly thicker than a batter, but not quite as thick as a dough. It's pronounced "pat a shoe," although neither patting or shoes has anything to do with it. Choux pastry, or pâte à choux (French: [pɑ.t ͜ a ʃu]), is a light pastry dough used in many pastries. It contains only butter, water, flour and eggs.
Pâte à choux instructions
- Préchauffez le four à 180°C.
- Dans une casserole mettre le lait, l'eau, le sel et sucre, ainsi que le beurre faire chauffer.
- Lorsque le mélange commence à bouillir, ajoutez hors du feu la farine en une seule fois et mélangez bien pour obtenir une pâte homogène..
- Mettez de nouveau sur le feu 1 minute ou 2 pour bien dessécher la pâte.
- Hors du feu, ajoutez les oeufs un par un en mélangeant bien,vous allez obtenir une pâte lisse..
- Remplissez une poche à douille avec votre pâte, et sur une plaque recouverte de papier cuisson, formez des petits choux.
- Enfournez pour 30 minutes sans ouvrir la porte du four en cours de cuisson.
- ⚠️ la cuisson dépend de la taille de vos choux.
Instead of a raising agent, it employs high moisture content to create steam during cooking to puff the pastry. The pastry is used in many European and European-derived cuisines. On a piece of wax or parchment paper, sift together the flour, salt and sugar. Après plusieurs essais infructueux, voici enfin une pâte avec laquelle je réussis mes choux à la crème ! Lorsque l'eau bout, versez toute la farine tamisée d'un seul coup et remuez aussitôt énergiquement avec une spatule.
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