Recipe: Yummy Merveilleux chocolats
Merveilleux chocolats. Merveilleux (Meringue and Chocolate Cream Sandwich Pastries) Audrey Since my recent trip to Lille, I have been obsessed with making Merveilleux at home. Remove half of the merveilleux from freezer for icing; keep other half in freezer. Spread a very thin layer of chocolate whipped cream over the sides of the merveilleux.
You will make large chocolate shavings if you scrape the chocolate with a knife. The last technique is perfect for the decoration of the meringue cake Merveilleux, although it is a bit time-consuming. Meringue dessert Merveilleux is a crunch meringue sandwich filled with a layer of whipped cream and covered with chocolate chips. You can cook Merveilleux chocolats using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Merveilleux chocolats
- Prepare of Meringues.
- It's 3 of blancs d’œufs.
- It's 185 g of sucre impalpable.
- It's 1 cuillère à café of jus de citron.
- It's 1 cuillère à café of fécule de maïs.
- It's of Chantilly chocolat.
- It's 30 cl of crème liquide 40%.
- Prepare 200 g of chocolat noir à fondre.
Simply, it is a white sugar cloud of deliciousness. It is a dessert to die for! Merveilleux au Chocolat de Julie Andrieu. Le Merveilleux : un délicieux dessert meringué et chocolaté comme on le trouve dans la ville de Lille (Nord)..
Merveilleux chocolats instructions
- Meringues: commencer à monter les blanc en neige avec le citron et lorsqu’ils deviennent mousseux, ajouter petit à petit le sucre. Au dernier moment ajouter la fécule et fouetter encore un instant. Résultat lisse, brillant et formant un bec au retrait du fouet..
- Placer un tapis silicone sur la plaque du four et mettre la préparation dans une poche à douille. Préchauffer le four à 90 degrés et former de petits tas de meringues d’environs 4 à 5 cm de diamètre. Enfourner pour une bonne heure en surveillant la cuisson. Les coques seront sèches à l’extérieur. Laisser refroidir dans le four éteint avant de décoller et mettre de côté..
- Chantilly chocolat: faire fondre le chocolat au bain-marie tout en montant la crème liquide en chantilly. Une fois tiédi, incorporer le chocolat toujours en fouettant et rendre le mélange homogène. Le mettre dans une poche à douille si désirée..
- Placer un peux de chantilly sur une coque avant de placer une seconde par dessus. Recouvrir le tout ou partiellement en laissant libre court à son imagination. Les placer une bonne heure au frais. C’est prêt!.
La recette par En-K de Gourmandises. The merveilleux (marvelous) is a small cake that originated in Belgium and is now found in France and some U. It consists of a sandwich of two light meringues welded with whipped cream which has been covered with whipped cream and dusted with chocolate shavings. A candied cherry sometimes decorates the cake. The confectioner and chocolatier Pierre Marcolini developed his own version.
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